Skip to main content
Bahasa MalaysiaInspiration

Pengakhiran Yang Pasti

By June 9, 2019No Comments

Akan tiba masanya kita pasti akan pergi jua. Pergi yang tiada kembalinya. Pemergian yang pastinya akan di tangisi oleh suami / isteri, anak-anak, ibu bapa, adik-beradik, sahabat handai dan jiran tetangga.

Apa yang ditinggalkan yang menjadi penyambung amalan hanyalah anak-anak yang soleh, sedekah jariah dan ilmu yang bermanfaat.

Untuk mendidik anak-anak menjadi soleh adalah salah satu tangungjawab ibu bapa dengan membesarkan mereka dalam komuniti / persekitaran yang baik.

Komuniti yang ibu bapa tahu siapakah kawan-kawan anak mereka, komuniti yang mengambil tanggungjawab menjaga anak-anak jiran seperti anak-anak mereka sendiri, komuniti yang mempunyai aktiviti-aktiviti yang menjurus anak-anak kepada nilai-nilai agama, moral dan adab yang baik.

Inilah antara kriteria utama yang ibu bapa harus utamakan apabila memilih kawasan perumahan yang mahu diduduki.

Namun kebanyakkan dari ibu bapa pada hari ini hanya mengutamakan kriteria dari segi lokasi ke tempat kerja, status rumah yang mesti ‘Free hold’, harga yang lebih murah dan macam-macam lagi.

Faham dari segi kemampuan kewangan ada yang tidak mampu, tapi bagi yang memang mampu apakah lagi yang menjadi alasan untuk tidak menyediakan persekitaran kejiranan yang mempunyai matlamat untuk membentuk komuniti berkenaan untuk mencapai kejayaan di dunia demi untuk mencapai kejayaan di akhirat.

Jika anda antara ibubapa yang sedang mencari komuniti atau kejiranan Islamik moden pertama di Malaysia maka anda harus berhijrah ke PKNS RaudhahVille.

Perlukan makluman lanjut, tinggalkan nombor telefon anda di ruangan komen, komuniti konsultan kami akan hubungi anda semula.

Antara sumbangan kecil yang anda boleh lakukan ialah #Share kan posting ini di facebook anda dan jugak whatsapp group.

Semoga ianya membawa manfaat dan menjadi saham akhirat kita. Ameen.

#PKNSRaudhahVille

#NeighboursTillJannah

#SuccessInBothWorld

#RaudhahCity

#MembinaMasyarakatMadani

.

“Yang ada hanyalah perasaan cinta dan Kasih sayang kepada Allah SWT dan Nabi Junjungan, kepada sesama manusia dan kepada keindahan Alam semulajadi”

 

From the City of Peace & Love

#successInBothWorlds

#NeighborsTillJannah

Leave a Reply